Sütemények,
édességek

 Főoldal

 
Diós sütemények

 Gyümölcsös sütik

 Gesztenyés sütik

 Hájas sütik

 Kalácsok

 Kelt tészták

Kókuszos sütik

 Krémes sütik

 Kuglófok

 Karácsonyi sütik

 Linzerek

 Mákos sütemények

 Muffinok

 Palacsinták

 Piskóták

 Piték

 Pogácsák

Rétesek

 Sós sütemények

 Sütés nélkül

 Torták

 Túrós sütik

 Egyéb




Gesztenyés szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
3 tojás
4 ek. liszt
3 ek. porcukor

Töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 zacskó vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 ek. kakaópor
kevés porcukor
csipetnyi só

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztalapokat. A tojás sárgákat keverjük ki porcukorral habosra, majd pedig öntsük hozzá a lisztet is, s óvatosan keverjük el csomómentesen. A tésztát egy kizsírozott tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk, s előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Eközben elkészítjük a krémet. A puddingport felöntjük a tejjel, s felfőzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a gesztenyemasszát, kakaóport és ízesítjük cukorral, csipetnyi sóval. Ha elkészült a krém, s a süteménylap is, akkor már csak egy őzgerincformában összeállítjuk a süteményt. Béleljük ki alufóliával. A tésztalapot törjük akkorára, hogy bele tudjuk helyezni a formába. Majd a krémet öntsük bele a kibélelt formába, a tetejére pedig törjük rá a maradék lapot. Így csomagoljuk be, s tegyük hűtőbe, hogy a lap megpuhuljon, s a sütemény összeálljon. Mikor kivesszük, s kiborítjuk tálra, akkor reszelhetünk vagy olvaszthatunk rá csokoládét.