Sütemények,
édességek

 Főoldal

 
Diós sütemények

 Gyümölcsös sütik

 Gesztenyés sütik

 Hájas sütik

 Kalácsok

 Kelt tészták

Kókuszos sütik

 Krémes sütik

 Kuglófok

 Karácsonyi sütik

 Linzerek

 Mákos sütemények

 Muffinok

 Palacsinták

 Piskóták

 Piték

 Pogácsák

Rétesek

 Sós sütemények

 Sütés nélkül

 Torták

 Túrós sütik

 Egyéb




Citromos szelet

Hozzávalók:

4 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 8 dkg rétes­liszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg vaj; a forma kikenéséhez zsír és liszt; a mázhoz 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.

Elkészítés: 

Kemény habbá verjük a to­jásfehérjéket, majd óvatosan, nehogy összetörjön, közéke­verjük a porcukrot, a citrom­héjat, a lisztet, végül az ol­vasztott vajat. Kizsírozott, ki­lisztezett püspökkenyérformá­ba töltjük és forró sütőbe tol­juk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, deszkára borítjuk. Ha kihűlt, citrommázzal vonjuk be, amelyhez ,a porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó massza nem lett, ha kicsi a citrom, pár csepp vizet is adunk hozzá. Ha a máz a tész­tán félig megkeményedett, késsel rájelöljük a szeleteket, nehogy a későbbi szeletelés során összetörjön.