Sütemények,
édességek

 Főoldal

 
Diós sütemények

 Gyümölcsös sütik

 Gesztenyés sütik

 Hájas sütik

 Kalácsok

 Kelt tészták

Kókuszos sütik

 Krémes sütik

 Kuglófok

 Karácsonyi sütik

 Linzerek

 Mákos sütemények

 Muffinok

 Palacsinták

 Piskóták

 Piték

 Pogácsák

Rétesek

 Sós sütemények

 Sütés nélkül

 Torták

 Túrós sütik

 Egyéb




Kókusz kocka

Hozzávalók:

50 dkg liszt
30 dkg margarin
35 dkg+5 ek porcukor
6 tojás
15 dkg kókuszreszelék
0,5 dl rum
kevés tejföl
2 ek kakaó
4-5 ek lekvár
1 cs vaníliás cukor
1 kk szódabikarbóna
1 mk fahéj

Elkészítés:

50 dkg lisztből, 20 dkg margarinból, 2 evőkanál kakaóból, 25 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 1 kiskanál szódabikarbónából, 4 tojássárgájából 1 csapott mokkáskanál fahéjjal, kis tejföllel puha tésztát készítünk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és zsírozott tepsibe tesszük. Lekvárral megkenjük, erre jön a töltelék. A töltelékhez 10 dkg margarint 5 evőkanál porcukorral, 0,5 dl rummal habosra keverünk, majd beleteszünk 15 dkg kókuszreszeléket és 6 tojás felvert habját. A lekváros lapra kenjük, és a másik lappal beborítjuk. Sütőbe tesszük. Amíg a tészta sül, a következő mázt készítjük el: 2 tojássárgáját és 10 dkg porcukrot összekeverünk, majd a megsült, de még forró tészta tetejére kenjük.